WELCOME TO MY BLOG

Saturday, 29 October 2011

Kelas Tambahan Bahasa Inggeris Sekolah Menengah Cuti Sekolah 2011

Kepada para pelajar yang lemah dalam sastera Bahasa Inggeris Tingkatan 1 hingga Tingkatan 5 dan perlukan bantuan guru, bolehlah belajar semasa cuti sekolah ini. Sesiapa yang berminat, Sila hubungi Cg Jamliza (012-7775650).

My Family

My Hubby sporting orangnya...tengok gaya la..anak aku yang first perempuan..namanya Hanis..dah darjah 3..kecik..sekeping je..x nak makan..takut gemuk mcm mama katanya...anak yang kedua lelaki...namanya Faris Hazim....baru nak masuk 5 tahun thn depan...anak last juga lelaki...namanya Firas Harith...nak masuk 2 tahun...my mum...ex-nurse..x suka jalan2..tapi kat kg tak reti dok diam..ada je aktivitinya...arwah aboh...2005 x de...sayang sangat kat aku...orangnya x byk ckp...pemurah...x pernah lokek terutamanya bak makan...bulan puasa kalau semua family balik dekat2 nak raya....rumah aku kat kg mcm stall jual makanan dan minuman..semua ada...dia memang suka tengok kami makan...

My Recipe World

Puding Roti Kegemaran My Hubby

Bahan-bahan:-
1 bungkus roti Gardenia kecil
4 biji telur gred 'A'
3/4 tin susu pekat
1/4 sudu teh garam (boleh tak letak)

Cara penyediaan:-
1. Potong roti kecil-kecil. Asingkan.
2. Masukkan telur, susu pekat, dan garam. Pukul sampai sebati.
3. Sediakan bekas pembakar. Sapukan marjerin dibhg bawah dan kelilingnya.
4. Celup roti yang dipotong kecil tadi ke dalam adunan telur, susu pekat dan garam tadi satu persatu. Susun roti didalam acuan tadi. Ulangi proses tesebut smapai siap.
5. Bakar diatas api yang sederhana selama 40 minit.

My Business World

1. Serbuk Ice-Blended untuk dijual...pelbagai perisa...ada 15 perisa semuanya...harga dari RM1.50 -  
    RM25.00
2. Tepung Kek Segera...juga pelbagai perisa ada..harganya RM10 sepaket
3. Kek Kukus Coklat...lembap dan 'creamy'..harga serendah RM10+++ mengikut berat.
4. Baju Kurung Siap untuk dijual...RM50 sepasang...tengok jenis kain

Events Summary

22 Oktober 2011...Kelab Tunas Bistari SMK Pasir Putih hantar 6 teams untuk Cabaran Catur Peringkat Daerah Pasir Gudang 2011 di Persada Johor. Team 5 telah menyandang tempat ke-4 manakala Team 2 telah muncul sebagai Johan.

14 November 2011...Pembentangan ALP Kelab Tunas Bistari

17, 18 dan 19 November 2011...Medaniaga Tunas Bistari

About Me

Lahir pada 6 Nov 1974....mak abah hantar sekolah kat SK Othman Talib...lepas dapat 5A, dapat masuk SMK Naim Lilbanat, Kota Bharu...alhamdulillah..rezeki aku baik lagi...dapatlah masuk Matrikulasi UIA kat Jln Pantai Baru...kemudian aku ke main campus kat Petaling Jaya...ambik course 'Mass Comm'...4 tahun aku study bagai nak rak...ingat nak ganti Wan Zaleha Radzi..alahai mak aku lak suruh jadi cikgu...anak mithali..ikut le kata mak...sambung ler Diploma Pendidikan...ambik Bahasa Inggeris dan Pendidikan Islam...kawan-kawan kata aku pelik..sebelah kaki secular mind, sebelah lagi scholar mind...aku cakap..aku nak buat pembaharuan...Lepas grad dip ed tu..kerajaan postingkan aku kat sarawak...alahai..bapa aku lak tak kasi..jadilah penganggur terhormat..tapi aku x dok diam..aku stay kat KL...kerja dengan swasta selama setahun then kerajaan offer aku posting kat Johor..memandangkan Johor ni tanah tumpah darah bapaku...aku setuju..so now I am..an English teacher...27 Februari 2002...tarikh yang penting buatku..bye!bye! dunia bujang aku...aku dapat hubby tak lebih tak kurang mcm Salman Khan gak..sekarang dah 10 tahun usia rumahtanggaku...aku dapat 3 orang anak-anak yang sempurna; comel, bijak dan aktif..semua keluar ikut tingkap...Allah kata takat ni jelah rezeki aku..1 puteri, 2 putera...