WELCOME TO MY BLOG

Saturday, 29 October 2011

About Me

Lahir pada 6 Nov 1974....mak abah hantar sekolah kat SK Othman Talib...lepas dapat 5A, dapat masuk SMK Naim Lilbanat, Kota Bharu...alhamdulillah..rezeki aku baik lagi...dapatlah masuk Matrikulasi UIA kat Jln Pantai Baru...kemudian aku ke main campus kat Petaling Jaya...ambik course 'Mass Comm'...4 tahun aku study bagai nak rak...ingat nak ganti Wan Zaleha Radzi..alahai mak aku lak suruh jadi cikgu...anak mithali..ikut le kata mak...sambung ler Diploma Pendidikan...ambik Bahasa Inggeris dan Pendidikan Islam...kawan-kawan kata aku pelik..sebelah kaki secular mind, sebelah lagi scholar mind...aku cakap..aku nak buat pembaharuan...Lepas grad dip ed tu..kerajaan postingkan aku kat sarawak...alahai..bapa aku lak tak kasi..jadilah penganggur terhormat..tapi aku x dok diam..aku stay kat KL...kerja dengan swasta selama setahun then kerajaan offer aku posting kat Johor..memandangkan Johor ni tanah tumpah darah bapaku...aku setuju..so now I am..an English teacher...27 Februari 2002...tarikh yang penting buatku..bye!bye! dunia bujang aku...aku dapat hubby tak lebih tak kurang mcm Salman Khan gak..sekarang dah 10 tahun usia rumahtanggaku...aku dapat 3 orang anak-anak yang sempurna; comel, bijak dan aktif..semua keluar ikut tingkap...Allah kata takat ni jelah rezeki aku..1 puteri, 2 putera...

1 comments:

Zamani Zaman said...

gapo dio citer nya ni

Post a Comment